Antena 3 CNN Externe Miting pentru separarea statului Texas de SUA: Urâm Statele Unite! (VIDEO)

Miting pentru separarea statului Texas de SUA: Urâm Statele Unite! (VIDEO)

Miting pentru separarea statului Texas de SUA: Urâm Statele Unite! (VIDEO)
01 Sep 2009   •   20:48

Aproximativ 200 de persoane au demonstrat sâmbătă în Austin, Texas, pentru a cere separarea statului american de SUA, informează rawstory.com. Deşi mişcarea pentru secesiunea statului Texas nu este ceva nou, specialiştii citaţi de publicaţia amintită consideră că ea a prins şi mai multă viaţă în urma unei dezbateri pe tema reformei sistemului sanitar. Unii dintre secesionişti percep această reformă ca pe un atac la adresa constituţiei SUA, şi, prin urmare, consideră întemeiată separarea de Statele Unite.

?Urăsc acel steag arborat acolo sus... Urăsc guvernul corupt şi malefic al Statelor Unite... Trebuie să dispară. Suveranitatea nu este suficientă, avem nevoie de secesiune!?, a declarat Larry Kilgore, un activist creştin despre care Texas Observer a scris că a pledat pentru executarea homosexualilor. ?Urâm Statele Unite!?, a mai spus el în cadrul aceluiaşi discurs.

Analiştii consideră însă că responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în Texas o poartă guvernatorul acestui stat, Rick Perry, care ar fi subliniat în aprilie faptul că politica administraţiei Obama ar putea determina separarea Texasului de Statele Unite.

La manifestaţie nu a luat parte niciun politician important din Texas, potrivit Texas Observer. Înaintea mitingului de sâmbătă, organizatorul acestuia, Gerry Donaldson a declarat pentru Examiner.com că secesioniştii ?cer un proces ordonat care îi va permite guvernului federal să se alinieze cu Constituţia. Fie refacem America, ori trăim într-o dictatură marxistă, sau ne separăm de SUA şi o luăm de la capăt?.



Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close