Antena 3 CNN Externe Mitt Romney, câştigător în Florida cu 47 la sută după numărarea a 73 la sută din voturi

Mitt Romney, câştigător în Florida cu 47 la sută după numărarea a 73 la sută din voturi

Mitt Romney, câştigător în Florida cu 47 la sută după numărarea a 73 la sută din voturi
Sursa foto: Foto: article.wn.com
01 Feb 2012   •   08:29

Republicanul Mitt Romney face apel la unitate în partidul său pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie în faţa preşedintelui în exerciţiu Barack Obama, după ce a câştigat marţi seară alegerile primare din Florida, relatează AFP.
   
"Primarele disputate nu ne vor diviza, ele ne vor pregăti şi vom câştiga", a apreciat Mitt Romney adresându-se susţinătorilor săi după anunţul victoriei sale.

Mitt Romney era atât de destins luni seara, cu câteva ore înaintea alegerilor primare din Florida la care este favorit, încât a început să cânte a capella în cadrul unei întâlniri cu pensionarii în The Villages.

Candidatul şi-a consacrat mare parte din mesajul său bilanţului dezastruos, în opinia sa, al democratului Barack Obama.

"Domnule preşedinte, aţi fost ales ca să conduceţi. Aţi ales să fiţi condus iar acum este timpul să plecaţi", a spus acesta, parafrazându-l pe unul dintre părinţii Republicii americane Thomas Paine, care a spus "Condu, urmează sau dă-te la o parte" (Lead, follow or get out of the way).
   
Romney a câştigat în mare măsură alegerile primare de marţi din Florida, conform predicţiilor şi primelor rezultate difuzate de presa americană.

Cu 73 la sută din buletinele de vot numărate, Mitt Romney a obţinut 47 la sută din voturi, Newt Gingrich 32 la sută, Rick Santorum 13 la sută şi Ron Paul 7 la sută, informează CNN.
       

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close