Mitt Romney se foloseşte de Dumnezeu în campania sa electorală

de G.S.    |    09 Sep 2012   •   14:43
Mitt Romney se foloseşte de Dumnezeu în campania sa electorală Foto: INTACT Images/EPA

Candidatul republican Mitt Romney l-a plasat pe Dumnezeu în centrul cursei pentru Casa Albă, sâmbătă, într-o apariţie alături de evanghelistul Pat Robertson în statul cheie Virginia, relatează AFP.
   
Profitând de polemica declanşată la convenţia democrată în cursul acestei săptămâni, când delegaţii au eliminat referirile la Dumnezeu din programul democrat, Romney a declarat în faţa mulţimii: "Eu nu îl voi scoate pe Dumnezeu din programul nostru. Eu nu îl voi scoate pe Dumnezeu din inima mea. Noi suntem o naţiune înnobilată de Dumnezeu".
   
Romney a declarat că americanii au nevoie de un preşedinte care "îşi ia angajamentul pentru o naţiune (...) recunoscând că noi, poporul american, am primit drepturile nu de la administraţie ci de la Dumnezeu însuşi".
   
Fostul guvernator de Massachusetts a părut, de asemenea, să sugereze că democraţii ar vrea să retragă expresia "In God We Trust" de pe moneda americană.
   
Echipa de campanie a preşedintelui Barack Obama a denunţat imediat declaraţiile candidatului republican calificându-le drept "atacuri extreme şi false".
   
Obama a cerut miercuri ca democraţii să reintroducă referirile la Ierusalim "capitala Israelului" şi la "Dumnezeu" în programul lor de guvernare pentru a înăbuşi cât mai rapid o controversă sensibilă din punct de vedere politic.

x close