Antena 3 CNN Externe MOBILIZARE FĂRĂ PRECEDENT a forţelor NATO

MOBILIZARE FĂRĂ PRECEDENT a forţelor NATO

MOBILIZARE FĂRĂ PRECEDENT a forţelor NATO
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de G.S.    |    02 Noi 2013   •   18:09
Alianţa Nord-Atlantică testează începând de sâmbătă 2 noiembrie, în Polonia şi statele baltice, capacitatea de comandă şi control a Forţei de reacţie rapidă (NRF), în cadrul celui mai amplu exerciţiu militar integrat (terestru, militar, aviatic, naval, forţe speciale), conform Agerpres.
 
Denumit sugestiv 'Steadfast Jazz 2013', exerciţiul este coordonat de către Comandamentul Forţei Aliate Integrate de la Brunssum, care va asigura, în 2014, comanda NRF. 
 
Exerciţiul va fi condus de către generalul german Hans-Lothar Domrose, comandantul Comandamentul Forţei Aliate Integrate de la Brunssum.
 
La acest exerciţiu participă 6.000 oameni, din care 3.000 militari implicaţi în manevrele propriu-zise, iar alţi 3.000, incluzând personal auxiliar, aflaţi în diferite locaţii de comandă ale Alianţei din întreaga lume. 
 
Un număr de 350 de vehicule blindate, 60 de avioane şi elicoptere, 12 nave de luptă şi un submarin constituie cea mai importantă desfăşurare de forţe a NATO pe timp de pace, în cadrul unui exerciţiu la care participă 20 de state membre şi partenere.
 
Parte a conceptului privind Iniţiativa Forţelor Conectate, NRF este principalul instrument de certificare a capabilităţii de interoperabilitate a forţelor statelor membre, precum şi cadrul optim de testare a capacităţii Alianţei de a face faţă oricăror provocări viitoare privind securitatea statelor membre.
 

×
Subiecte în articol: mobilizare forte NATO avioane elicoptere tancuri
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close