Antena 3 CNN Externe Cel puțin 91 de oameni au murit în Freetown, după ce o cisternă a explodat în centrul capitalei Sierra Leone

Cel puțin 91 de oameni au murit în Freetown, după ce o cisternă a explodat în centrul capitalei Sierra Leone

91 de oameni au murit vineri în capitala Sierra Leone, după ce o cisternă cu combustibil a explodat în urma unei coliziuni.

Cel puțin 91 de oameni au murit în Freetown, după ce o cisternă a explodat în centrul capitalei Sierra Leone
Sursa foto: Twitter/Kwitter12085169
de Alexandra Ionescu    |    06 Noi 2021   •   12:02

Guvernul nu a confirmat încă bilanțul morților, dar morga administrată de stat a primit până acum 91 de cadavre, a declarat directorul acesteia

Printre victime sunt și oameni care s-au înghesuit să colecteze combustibilul care se scurgea din vehiculul avariat a declarat Yvonne Aki-Sawyerr, primarul orașului-port, într-o postare pe Facebook.

„Avem atât de multe victime, cadavre arse”, a declarat Brima Bureh Sesay, șeful Agenției Naționale de Management al Dezastrelor, într-un videoclip de la fața locului distribuit online. „Este un accident groaznic, teribil”.

Imaginile au arătat mai multe victime arse grav zăcând pe străzi, în timp ce focul a cuprins și magazinele și casele din apropiere. 

Polițiștii spun că număr morților ar putea fi și mai mare decât bilanțul anunțat inițial. Accesul în zonă a fost restricţionat. Toate circumstanțele tragediei urmează a fi stabilite.

 

 

×
Subiecte în articol: Sierra Leone africa freetown cisterna explozie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close