Antena 3 CNN Externe Moscova anunță că navele de război "Serghei Kotov" și "Vasili Bîkov" au fost atacate cu drone în Marea Neagră | Șeful armatei ruse, în inspecție la Zaporojie

Moscova anunță că navele de război "Serghei Kotov" și "Vasili Bîkov" au fost atacate cu drone în Marea Neagră | Șeful armatei ruse, în inspecție la Zaporojie

Două nave ruse din Marea Neagră au fost atacate cu drone.

Moscova anunță că navele de război "Serghei Kotov" și "Vasili Bîkov" au fost atacate cu drone în Marea Neagră | Șeful armatei ruse, în inspecție la Zaporojie
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2023   •   10:14

Informația vine de la Ministerul rus al Apărării, care susține că atacurile din cursul nopții de luni spre marți au fost respinse.

Instituția citată afirmă că vasele de război "Serghei Kotov" şi "Vasili Bîkov" au fost atacate la 340 de kilometri sud-vest de Sevastopol.

Potrivit ministerului rus, "cele trei drone navale ale inamicului au fost distruse" cu armamentul de la bordul celor două nave.

Citește: Un oficial rus relatează că "trupe ucrainene antrenate în Occident" au ajuns în prima linie defensivă a Moscovei la Zaporojie

Săptămâna trecută, armata rusă a anunțat că a respins un atac similar cu două drone navale ucrainene asupra navei "Serghei Kotov".

Cealaltă navă atacată marți, "Vasili Bîkov", a participat la atacul rus asupra Insulei Șerpilor în prima zi a invaziei ruse, 24 februarie 2022.

Moscova anunță că Valeri Gherasimov a fost în Zaporojie

Tot ministerul Apărării de la Moscova a anunțat, marți, că șeful Statului Major al forțelor armate ruse, Valeri Gherasimov, a inspectat trupele din regiunea ucraineană Zaporojie, parțial ocupată.

Potrivit presei ruse de stat, Gherasimov a vizitat un centru de comandă și a insistat asupra necesității "atacurilor preventive" împotriva forțelor ucrainene.

"La postul de comandă, șeful Statului Major General a primit raportul general-colonelului Aleksandr Romanciuk cu privire la situația actuală, natura acțiunilor inamicului și îndeplinirea de către trupele rusești a sarcinilor de luptă în direcția tactică Orehov", se arată într-un comunicat postat pe Telegram de Ministerul rus al Apărării.

CNN notează că din relatările presei ruse nu reiese exact momentul în care oficialul de la Moscova s-ar fi aflat în regiunea ucraineană.

Gherasimov l-a înlocuit pe generalul "Wagner" la conducerea trupelor din Ucraina

Valeri Gherasimov a fost pus la comanda operațiunilor militare din Ucraina în luna ianuarie a acestui an de ministrul Serghei Șoigu.

Gherasimov l-a înlocuit la comandă pe generalul Serghei Surovikin, care i-a devenit adjunct.

CNN a relatat ulterior, pe baza unor documente consultate în exclusivitate, că Serghei Surovikin ar fi un membru de vârf al grupării Wagner, care a declanșat o rebeliune armată de scurtă durată împotriva conducerii Ministerului rus al Apărării, rebeliune încheiată în mai puțin de 48 de ore în data de 24 iunie.

Foto: nava rusă de patrulare "Serghei Kotov" fotografiată în iulie 2022 la Novorossisk, în Rusia

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close