Antena 3 CNN International News Un oficial rus relatează că "trupe ucrainene antrenate în Occident" au ajuns în prima linie defensivă a Moscovei la Zaporojie

Un oficial rus relatează că "trupe ucrainene antrenate în Occident" au ajuns în prima linie defensivă a Moscovei la Zaporojie

Forțele ucrainene au reușit să se fixeze în prima linie de apărare a Rusiei în regiunea Zaporojie, luptele grele și intense fiind încă în desfășurare acolo.

Un oficial rus relatează că "trupe ucrainene antrenate în Occident" au ajuns în prima linie defensivă a Moscovei la Zaporojie
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   16:16

Informația este transmisă de CNN, pe baza celor publicate de un oficial rus.

"Cel puțin 100 de vehicule blindate au fost folosite de inamic în atac, în secțiunea Orehov a frontului din Zaporojie", a scris, miercuri, pe Telegram, Vladimir Rogov, membru al administrației instalate de Rusia în regiunea ucraineană.

"În acest moment, ca urmare a mai multor valuri ofensive în apropiere de Rabotino (Robotîne), inamicul a reușit să se fixeze în trei secțiuni ale primei noastre linii de apărare", a completat el.

Citește și: "Rusia se pregătește să atace nave civile în Marea Neagră!", avertizează premierul britanic

Rogov a precizat că forțele rusești își folosesc întregul arsenal, inclusiv lovituri aeriene, pentru a respinge unitățile ucrainene care au efectuat asaltul.

"Luptătorii din aceste brigăzi au fost instruiți în străinătate, iar brigăzile însele sunt dotate cu echipamente militare occidentale, inclusiv tancuri Leopard și blindate Bradley. Acum, în această zonă au loc bătălii grele, acerbe și de mare intensitate", a susținut el.

Oficialii impuși de Rusia și bloggerii militari ruși au relatat în ultima perioadă că Ucraina a lansat o operațiune majoră în regiunea Zaporojie, la sud de Orehov, însă câștigurile teritoriale din zilele trecute ar fi "modeste", de partea Kievului.

Kievul încă nu a comentat în legătură cu această presupusă ofensivă.

Foto: militari ucraineni în regiunea Zaporojie

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close