Antena 3 CNN Externe Munteanu: Acţiunile presei pot duce la destabilizarea turismului (VIDEO)

Munteanu: Acţiunile presei pot duce la destabilizarea turismului (VIDEO)

Munteanu: Acţiunile presei pot duce la destabilizarea turismului (VIDEO)
24 Iul 2009   •   16:36

"Suntem bucuroşi că presa este alături de noi nelăsându-ne să facem greşeli, dar dacă acţiunile presei nu sunt bine făcute pot duce la destabilizarea turismului, în aceste momente, când patronatele din turism, operatorii şi ministerul fac tot ce le stă în putinţă pentru promovarea României", a declarat Sorin Munteanu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la ministerul Turismului.

Afirmaţiile secretarului de stat în ministerul Turismului au fost făcute ca urmare a dezvăluirilor făcute de Jurnalul Naţional cu privire la diverse achiziţii ale ministerului printre care perdele, aranjamente florale, televizoare color sau filtre de cafea. Şi mii de euro alocate pentru fiecare în parte. Acestora se adaugă sute de mii de euro cheltuite pe un site sau pe softuri şi servicii IT. Este "lista de cumpărături" a Ministerului Turismului. Jurnalul Naţional a publicat vineri un material despre modul în care Elena Udrea a decis să cheltuiască bugetul Ministerului pe anul 2009.


"Avem un buget de 352,6 milioane de lei, adică 0,06 din PIB. Sumele cheltuite până acum sunt de sub 11 la sută. 12 la sută din buget este destinat acţiunilor de promovare a turismului, 3 la sută proiectelor şi cercetării din turism iar 12 la sută sunt cheltuieli de funcţionare a ministerului", a explicat Sorin Munteanu.

"Ministerul turismului a achiziţionat spaţii de publicitate pentru popularizarea destinaţiilor turistice româneşti, lucru ce şi-a propus acest Guvern să facă - să promoveze România şi turismul românesc", a precizat secretarul de stat.

Oficialul din cadrul ministerului Turismului a mai spus că jurnaliştii s-au poziţionat cum au crezut de cuviinţă faţă de ministrul Elena Udrea. Niciun ziarist nu a fost influenţat de ministerul Turismului, jurnaliştii şi-au spus opinia, criticând ministerul şi pe Elena Udrea chiar şi când la postul de televiziune la care lucrau rulau spoturi ale ministerului Turismului.



Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close