Antena 3 CNN Externe Napoli. Zeci de mii de oameni au manifestat împotriva Mafiei

Napoli. Zeci de mii de oameni au manifestat împotriva Mafiei

Napoli. Zeci de mii de oameni au manifestat împotriva Mafiei
Sursa foto: Manifestatie anti-Mafia
21 Mar 2009   •   20:37

Zeci de mii de persoane au ieşit pe străzile din Napoli şi au manifestat împotriva Mafiei. Protestul a avut loc în cadrul zilei naţionale în care sunt comemorate victimele organizaţiilor mafiote. Manifestaţia a reunit la Napoli mii de oameni din Italia şi din 30 de ţări din întreaga lume. Printre ei, familiile şi rudele celor ucişi de organizaţiile mafiote din Italia.

?Ne reunim aici astăzi pentru a ne reamintim de cei care au fost ucişi, împreună cu toţi acesti tineri prezenţi aici. Fiul, cumnata şi nepotul meu sunt aici cu noi. Toţi aceşti tineri de aici sunt ca nepoţii noştri. Ei sunt viitorul Italiei. Nu vom renunţa niciodată?, a spus Vincenzo D'Agostino, tatăl unui poliţist ucis de mafioţi.

Luigi Ciotti, preşedintele asociaţiei ?Libera?, care a organizat cea de-a 14-a zi naţională dedicată victimelor crimei organizate, consideră că manifestaţia în sine nu este de ajuns pentru a stopa mafia: ?Această zi are însemnătate doar dacă muncim cu toţii, toate celelalte 365 de zile ale anului?.


Cele patru organizaţii mafiote din Italia, Cosa Nostra siciliană, Camorra napolitană, Ndrangheta calabreză şi Sacra Corona Unita din Puglia, au provocat moartea a sute de persoane în ultimele decenii.

Antena 3

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close