Antena 3 CNN Externe Naveta Soyuz care l-a avut la bord pe turistul spaţial Charles Simonyi a revenit pe Pământ

Naveta Soyuz care l-a avut la bord pe turistul spaţial Charles Simonyi a revenit pe Pământ

Naveta Soyuz care l-a avut la bord pe turistul spaţial Charles Simonyi a revenit pe Pământ
Sursa foto: Simonyi
08 Apr 2009   •   13:28

Naveta Soyuz la bordul căreia s-a aflat turistul spaţial Charles Simonyi, a aterizat în Kazahstan. Potrivit Centrului rus de control citat de AFP, aterizarea a avut loc miercuri dimineaţă.

Naveta Soyuz ar fi trebuit să aterizeze în urmă cu 24 de ore. Decizia de amânare a fost luată de specialiştii ruşi pentru că terenul ales iniţial pentru aterizare era prea mlăştinos.

Charles Simonyi, turistul spaţial american de origine maghiară, a plătit nu mai puţin de 60 de milioane de dolari pentru aventura sa spaţială. Acesta s-a aflat pentru a doua oară la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Charles Simonyi a fost însoţit în spaţiu de astronauţii american Michael Barratt şi rus Ghenadi Padalka. El este cel de-al şaselea turist spaţial.

Miliardarul dispune şi de un site dedicat pasiunii sale pentru zborul în spaţiu. Pe www.charlesinspace.com , puteţi afla detalii despre călătoriile sale şi îi puteţi pune întrebări. În plus, tot la această adresă, găsiţi înregistrarea cu lansarea din 26 martie a navetei Soyuz.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: aterizare
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close