Antena 3 CNN Externe New York: Coliziunea dintre un elicopter şi un avion, filmată de un turist (VIDEO)

New York: Coliziunea dintre un elicopter şi un avion, filmată de un turist (VIDEO)

New York: Coliziunea dintre un elicopter şi un avion, filmată de un turist (VIDEO)
14 Aug 2009   •   12:09

Un turist a filmat coliziunea dintre un avion şi un elicopter, care a avut loc sâmbăta trecută, deasupra râului Hudson din New York. Imaginile au fost făcute publice de NBC, şi au fost capturate de un turist italian care se juca cu noua sa cameră în timp ce se afla pe o barcă. El a filmat exact momentul coliziunii deoarece tocmai luase în prim plan elicopterul.

Se poate vedea cum cele două aparate de zobor se ciocnesc, şi apoi auzi exclamaţiile celor care se aflau în jurul turistului. Avionul pare că s-a dezmembrat în urma impactului şi nu au existat supravieţuitori ai accidentului. Nouă persoane au fost ucise, două aflându-se în avion şi şapte în elicopter. National Transportation Safety Board, autoritatea aeronautică americană, va folosi filmarea pentru a încerca să afle cauzele accidentului.

Catastrofa s-a produs într-o zonă aeriană aglomerată folosită de aeronave pentru turiştii dornici să vadă de sus Statuia Libertăţii. Un coleg al pilotului de pe elicopter, aflat la sol, a observat că avionul se apropia periculos şi a încercat să trimită un semnal de avertisment, dar nu a reuşit.

Cele două aparate s-au prăbuşit nu departe de locul unde, acum şapte luni, un avion de linie a reuşit să amerizeze pe fluviu, după o avarie. Atunci, toţi pasagerii au fost salvaţi, dar acum miracolul nu s-a repetat.



Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close