Antena 3 CNN Externe New York dă o lege prin care crește vârsta obligatorie pentru cumpărarea de puști semi-automate

New York dă o lege prin care crește vârsta obligatorie pentru cumpărarea de puști semi-automate

New York a adoptat joi o legislație care interzice oricărei persoane sub 21 de ani să cumpere sau să dețină o pușcă semi-automată, o schimbare majoră a legilor privind armele de foc, aprobată la mai puțin de trei săptămâni după ce un tânăr de 18 ani a folosit una dintre arme pentru a ucide 10 persoane. la un supermarket din Buffalo.

New York dă o lege prin care crește vârsta obligatorie pentru cumpărarea de puști semi-automate
Sursa foto: Hepta | AGF / Bildagentur
de Alexandra Ionescu    |    04 Iun 2022   •   08:23

Legislativul a petrecut joi seara dezbătând proiectul de lege privind creșterea limitei de vârstă, care a trecut de Senat pe liniile de partid 43-20 și în Adunare 102-47.

Legislația, care lansează și o cerință de licență, este piesa centrală a unui pachet de proiecte de lege pentru controlul armelor anunțate la începutul acestei săptămâni de liderii legislativi democrați și guvernatorul Kathy Hochul. 

New York-ul cere deja ca oamenii să aibă 21 de ani pentru a deține o armă de mână. Oamenilor mai tineri li se va permite în continuare să aibă alte tipuri de puști, dar modificarea legii ar restricționa dreptul de proprietate asupra tipului de puști cu tragere rapidă folosite de tinerii înarmați de 18 ani la împușcăturile în masă din Buffalo și la un școală primară din Texas.

Pe lângă creșterea vârstei legale de cumpărare la 21 de ani, proiectul de lege ar impune și oricui care cumpără o pușcă semiautomată să obțină o licență - ceva acum necesar doar pentru arme de mână.

Republicanii i-au pedepsit pe democrați pentru că au promovat o măsură mai radicală decât a propus Hochul inițial.

Senatorul Gustavo Rivera, un democrat din Bronx, i-a respins pe republicani care au susținut că proiectul de lege va deranja proprietarii de arme și va încălca drepturile celui de-al doilea amendament: „Este menit să fie o bătaie de cap pentru acei oameni care ar dori să pună mâna rapid pe ceva cu care ar putea ucide oameni în masă”

Puștile semiautomate încarcă automat fiecare glonț după tragere, deși tragerea necesită apăsarea trăgaciului pentru fiecare rundă. Asta face posibil ca ucigașii în masă să omoare mai mulți oameni într-un timp scurt.

Schimbarea ar afecta în mare măsură zonele din afara orașului New York, care necesită deja permise pentru a deține, purta și cumpăra orice tip de armă de foc și interzice majorității solicitanților sub 21 de ani.

În altă parte în New York, oamenii de până la 16 ani pot deține arme lungi fără licență, precum puști.

Senatorul Alexis Weik, un republican de Long Island, a subliniat că un tânăr de 18 ani ar putea încă să călătorească într-un alt stat și să-și cumpere o pușcă semi-automată.

Senatorul Kevin Thomas, un democrat din Long Island și unul dintre sponsorii proiectului de lege, a răspuns: „Sunteți în favoarea controlului federal al armelor? Pentru că de asta este nevoie.”

New York s-ar alătura unui număr mic de state – inclusiv Florida, Hawaii, Illinois, Vermont și Washington – care impun cumpărătorilor să aibă cel puțin 21 de ani în loc de 18 pentru a cumpăra anumite tipuri de arme lungi. O legislație similară a fost propusă în Utah.

Încercarea Californiei de a crește vârsta legală de cumpărare a armelor semiautomate a fost contestată în instanță.

Pe 11 mai, un complet al Curții de Apel din SUA a decis 2-1 că interzicerea vânzarea de arme semiautomate către adulți sub 21 de ani este neconstituțională. 

×
Subiecte în articol: New York SUA arme lege pusti impuscaturi
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close