Antena 3 CNN Externe Norvegia avertizează: Solicitanţii de azil cu domiciliu legal în Rusia vor fi întorşi din drum!

Norvegia avertizează: Solicitanţii de azil cu domiciliu legal în Rusia vor fi întorşi din drum!

Norvegia avertizează: Solicitanţii de azil cu domiciliu legal în Rusia vor fi întorşi din drum!
Sursa foto: Foto: lastresistance.com
21 Oct 2015   •   19:13

Guvernul Norvegiei a transmis că va începe în curând să trimită o serie de solicitanţi de azil înapoi în Rusia, informează Radio Free Europe / Radio Liberty.
   
Potrivit poliţiei, aproximativ 1.600 de sirieni şi alţi imigranţi au ajuns în ţara scandinavă traversând Oceanul Arctic şi punctul de trecere a frontierei de la Storskog.
   
Aproape 20 până la 30 la sută dintre sirienii care urmează acest traseu - care este mai puţin periculos decât traversarea Mării Mediterane într-o barcă pneumatică - au locuit legal în Rusia, a transmis Guvernul norvegian pe data de 20 octombrie.
   
Făcând referire la un acord semnat cu Rusia în anul 2007, ministrul Justiţiei din Norvegia, Anders Anundsen, a cerut autorităţilor responsabile pentru migraţie să acorde prioritate dosarelor solicitanţilor de azil cu dublă cetăţenie, printre care şi cetăţenie rusă, permis de şedere sau viză.
   
Acesta a spus că este important ca oficialii să transmită "un semnal clar" oamenilor care nu au nevoie de protecţie sau care au reşedinţă legală în Rusia, că vor fi trimişi înapoi în acestă ţară.
   
Refugiaţii au trecut punctul de trecere a frontierei de la Storskog pe bicicletă, în contextul în care reglementările Rusiei nu permit oamenilor să traverseze graniţa pe jos, iar autorităţile norvegiene consideră că este uman să îi transporte cu maşina pe refugiaţi, de-a lungul graniţei.
   

×
Subiecte în articol: Rusia criza imigranţilor
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close