Antena 3 CNN Externe Nou executiv, votat la Chişinău. Voronin nu a dizolvat Parlamentul

Nou executiv, votat la Chişinău. Voronin nu a dizolvat Parlamentul

Nou executiv, votat la Chişinău. Voronin nu a dizolvat Parlamentul
Sursa foto: moldova
10 Iun 2009   •   22:46

Parlamentul de la Chişinău a validat un nou Executiv. Cabinetului Greceanîi II este, de fapt, unul vechi, în care a fost schimbat un singur ministru. După numirea unui Executiv, preşedintele Parlamentului, Vladimir Voronin, nu a anunţat şi dizolvarea Legislativul, deşi, în două rânduri, acesta nu a reuşit să aleagă un şef al statului.

Votul pentru validarea Guvernului Graceanîi II a decurs fără emoţii. Pentru învestirea noului guvern este nevoie de voturile a minim 52 de parlamentari din cei 101 de la Chişinău, o majoritate pe care comuniştii o au asigurată în Legislativ.

Cu toate acestea, au fost şi câteva probleme pentru Putere. În şedinţa de miercuri, Marian Lupu, unul dintre liderii comuniştilor, şi-a anunţat demisia din partid. După numirea unui Executiv, Voronin nu a anunţat şi dizolvarea Parlamentul. Asta deşi, potrivit constituţiei moldovene, Legislativul trebuie dizolvat de preşedintele în exerciţiu în cazul în care nu reuşeşte să voteze un nou şef al statului după alegerile legislative.

Oficial, o dată pentru alegerile anticipate nu a fost încă stabilită. Surse din conducerea comunistă spun că anticipatele ar putea avea loc la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august, cel mai probabil în 26 iulie sau 2 august.

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close