Antena 3 CNN Externe Noua provocare a Ungariei: refugiaţii minori

Noua provocare a Ungariei: refugiaţii minori

Noua provocare a Ungariei: refugiaţii minori
01 Oct 2015   •   14:58

În Ungaria au sosit în acest an 8.600 de migranți minori neînsoțiți, iar numărul lor crește zilnic cu 15-20, a declarat joi secretarul de stat pentru afaceri sociale, Karoly Czibere, transmite MTI, preluat de Agerpres.

Ca răspuns la numărul în creștere de migranți minori neînsoțiți, guvernul ungar a accelerat din luna august procedurile vizând protecția lor, scurtând termenele și suplimentând personalul necesar, a precizat oficialul.

Totodată, guvernul a cheltuit 116 milioane de forinți (371.000 de euro) pentru a suplimenta numărul de locuri disponibile, de la 34 la 130, în centrul de primire din localitatea Fot, de lângă Budapesta.

Potrivit lui Karoly Czibere, este probabil ca minorii nou-sosiți să rămână în Ungaria, dar acest lucru este încă dificil de estimat. Până acum, 90% dintre minorii neînsoțiți ajunși în Ungaria au fost băieți de 16-17 ani, care au părăsit țara după o scurtă perioadă.

Spre deosebire de situația anterioară, majoritatea minorilor plasați acum în centrul de la Fot sunt fete sub 16 ani, a precizat secretarul de stat.

Conform acestuia, guvernul este pregătit să-și pună la dispoziție casa de vacanță de la Balatonoszod pentru a găzdui copii ajunși fără familii în Ungaria.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close