Antena 3 CNN Externe O echipă a agenţiei Associated Press a fost surprinsă într-o ambuscadă a talibanilor

O echipă a agenţiei Associated Press a fost surprinsă într-o ambuscadă a talibanilor

O echipă a agenţiei Associated Press a fost surprinsă într-o ambuscadă a talibanilor
Sursa foto: Talibani
17 Mai 2009   •   11:12

O echipă de televiziune a agenţiei Associated Press a fost surprinsă într-o ambuscadă a talibanilor, în timp ce însoţea o patrulă comună americano-afgană. Nimeni nu a fost rănit, dar incidentul a dovedit din nou, dacă mai era nevoie, că islamişti nu sunt deloc dispuşi să cedeze teren în Afganistan.

Regiunea unde a avut loc atacul a fost supranumită ?Valea Morţii?, după ce 29 militari americani au fost ucişi în câteva zile de lupte, în 2005. Patrula pe care o însoţeau reporterii trebuia să aprovizioneze o şcoală cu caiete şi creioane. Discuţia cu elevii a fost întreruptă brutal de focul mitralierelor grele ale talibanilor. Soldaţii guvernamentali şi puşcaşii marini americani au ripostat, dar rebelii erau bine ascunşi într-o pădure.

Locuitorii din Valea Morţii aderă la o formă foarte rigidă a islamului, împărtăşită şi de talibani. Unul din săteni îi anunţase, probabil, pe insurgenţi de venirea patrulei. Talibanii fdepun eforturi permanente ca să împiedice stabilirea unor relaţii amicale între civili şi reprezentanţii guvernului.

După câteva minute de foc intens, americanii au cerut ajutor prin radio. Artileria a început să bombardeze poziţiile talibanilor, iar soldaţii şi reporterii au scăpat din capcană la adăpostul unei perdele de fum.

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close