Antena 3 CNN Externe O femeie a fost la un pas să-şi piardă vederea, după ce a primit o felicitare de Crăciun

O femeie a fost la un pas să-şi piardă vederea, după ce a primit o felicitare de Crăciun

O femeie a fost la un pas să-şi piardă vederea, după ce a primit o felicitare de Crăciun
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Ian 2018   •   17:29

O femeie din Marea Britanie a fost la un pas să-şi piardă vederea după ce mai multe fragmente de sclipici de pe o felicitare de Crăciun i-au pătruns în ochi, informează miercuri Press Association.

Femeia în vârstă de 49 de ani s-a adresat secţiei de oftalmologie din cadrul Spitalului Singleton din Swansea acuzând dureri, roşeaţă, diminuarea acuităţii vizuale şi umflătură în zona pleoapei.

Medicii au identificat o leziune în zona corneei şi au suspectat iniţial că aceasta fusese cauzată de infecţia herpes simplex, conform unui studiu de caz publicat în jurnalul BMJ Case Reports.

Însă, după ce leziunea a fost examinată în profunzime cu ajutorul unui microscop de mare capacitate în globul ocular, a fost observată o zonă sclipitoare. Cu această ocazie, pacienta şi-a adus aminte că în timp ce ştergea sclipiciul de pe o felicitare de Crăciun acesta îi intrase în ochi. Ulterior, fragmentele s-au lipit între ele şi au cauzat o leziune ce provoca simptome asemănătoare unei infecţii cu herpes, se arată în raport.

Autorii raportului îi sfătuiesc pe medici să îi întrebe întotdeauna pe pacienţi cu privire la o posibilă cauză a unei traume la nivelul ochiului, chiar dacă simptomele par să indice în mod cert prezenţa unei infecţii comune.

''Leziunea ar fi putut fi cu uşurinţă diagnosticată greşit de medici care nu sunt de specialitate drept o infecţie herpes simplex pentru care tratamentul ar fi fost un unguent topic antiviral în locul eliminării (corpului străin) şi al administrării antibioticelor'', se arată în raport.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: vedere Crăciun Marea Britanie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close