Antena 3 CNN Externe O fiolă de parfum de pe vremea lui Iisus, descoperită în nordul Israelului

O fiolă de parfum de pe vremea lui Iisus, descoperită în nordul Israelului

O fiolă de parfum de pe vremea lui Iisus, descoperită în nordul Israelului
11 Dec 2008   •   20:24

O fiolă de parfum de pe vremea lui Iisus a fost descoperită în Israel. Fiola este asemănătoare celor folosite de femeile din Antichitate. Descoperirea a fost făcută de către un grup arheologi franciscani, într-o zonă din fostul oraş biblic Magdala, situat în prezent pe teritoriul Israelului, anunţă Reuters.
Potrivit conducătorului grupului Studium Biblicum Franciscanum, fiola de parfum a fost găsită alături de fire de păr şi de obiecte pentru machiaj. ?Dacă analizele o vor confirma, această fiolă ar putea fi asemănătoare cu parfumurile şi unguentele folosite de Maria Magdalena pentru a spăla picioarele lui Iisus Cristos", susţine arheologul şef al echipei de cercetători, Stefano de Luca.
"Nu contează dacă Maria Magdalena chiar i-a spălat picioarele lui Cristos, ci faptul că noi avem în mâinile noastre produse cosmetice de pe vremea acestuia", a mai spus De Luca.
Maria Magdalena este considerată unul dintre cei mai credincioşi discipoli ai lui Cristos. Ea mai este cunoscută şi sub numele de "păcătoasa care a spălat rănile de pe picioarele lui Cristos".
Studium Biblicum Franciscanum realizează cercetări în domeniul studiilor biblice. Arheologii ordinului franciscan se concentrează pe săpăturile efectuate în şantierele care au legătură cu Noul Testament.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close