Antena 3 CNN Externe O înregistrare video ar putea demonstra legături între preşedintele ecuadorian şi FARC

O înregistrare video ar putea demonstra legături între preşedintele ecuadorian şi FARC

O înregistrare video ar putea demonstra legături între preşedintele ecuadorian şi FARC
Sursa foto: Rafael Correa
18 Iul 2009   •   20:43

O înregistrare video care pare să indice legături între preşedintele ecuadorian, Rafael Correa, şi gruparea rebelă FARC, a fost difuzată de televiziunea columbiană. Imaginile îl prezintă pe un rebel combatant care susţine că FARC a finanţat campania electorală a preşedintelui pentru alegerile din 2006. Guvernul ecuadorian a negat cu vehemenţă că ar avea vreo legătură cu teroriştii. Analiştii sunt de părere că înregistrarea va deteriora şi mai tare relaţiile diplomatice dintre cele două ţări.

Înregistrarea lungă de o oră, în care apare liderul terorist Jorje Briceno, cunoscut şi sub numele de Mono Jojoy, adresându-se luptătorilor, a fost expediată agenţiei de presă Associated Press de un oficial anonim al guvernului columbian şi ulterior difuzată pe postul naţional de televiziune. Conform jurnaliştilor, imaginile au fost găsite într-un computer confiscat în luna mai din locuinţa unui luptător FARC şi au fost decodate săptămâna trecută.

Se presupune că Jose Briceno se adresează trupelor sale după decesul, în luna martie, al fondatorului FARC, Manuel Marulanda. Briceno vorbeşte despre banii trimişi în 2006 pentru campania prezidenţială a lui Rafael Correa şi despre întâlnirile cu emisarii acestuia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close