Antena 3 CNN Externe O înregistrare video cu un soldat american răpit în Afganistan, postată pe internet (VIDEO)

O înregistrare video cu un soldat american răpit în Afganistan, postată pe internet (VIDEO)

O înregistrare video cu un soldat american răpit în Afganistan, postată pe internet (VIDEO)
Sursa foto: Soldat american
19 Iul 2009   •   14:57

Talibanii au postat pe internet imagini cu soldatul american capturat la sfârşitul lunii iunie în estul Afganistanului. Doi oficiali militari americani au confirmat identitatea bărbatului din înregistrare. Soldatului i se pun întrbări în engleză despre război şi despre cum se simte încarcerat. ?M-e frică. Mi-e teamă că nu voi mai ajunge acasă. E foarte deprimant să fii prizonier?, spune soldatul răpit.

Filmul are aproape 30 de minute şi îl arată pe americanul de 23 de ani ras în cap şi cu un început barbă. Soldatul pare sănătos, manâncă şi la un moment dat se aşează chiar şi într-un pat. Întrebat de familie, bărbatul a început să lăcrimeze: ?Am o iubită, cu care trebuia să mă căsătoresc. Am pe bunica şi pe bunicul. Am o familie foarte bună pe care o iubesc, în America şi mie dor de ei în fiecare zi. Mi-e dor de ei şi mă tem că nu o să-i mai văd niciodată şi nu voi mai putea să le spun niciodată cât de mult îi iubesc şi nici să îi strâng în braţe.?

Captivul spune că imaginile au fost filmate în data de 14 iulie şi povesteşte că a fost capturat după ce a rămas în urma patrulei. Soldatul a avut un mesaj şi pentru cei de acasă: ?Vă rog aduceţi-ne acasă pentru că acolo este locul nostru, nu aici, unde pierdem vremea şi ne riscăm viaţa, viaţa noatră preţioasă pe care am putea s-o petrecem acasă, în propriia noatră ţară. Vă rog aduceţi-ne acasă. America şi poporul american au această putere?.

Tânărul este primul militar american capturat de talibani de la declanşarea intervenţiei internaţionale în Afganistan, la sfârşitul anului 2001. Filmul a venit la doar câteva zile după ce locuitorii din cel puţin două sate afgane au fost avertizaţi, prin intermediul unor fluturaşi, că "vor fi luaţi la ţintă", dacă militarul american răpit de talibani nu va fi eliberat.



Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close