Antena 3 CNN Externe O nouă pădure a fost descoperită în Mozambic cu ajutorul Google Maps

O nouă pădure a fost descoperită în Mozambic cu ajutorul Google Maps

O nouă pădure a fost descoperită în Mozambic cu ajutorul Google Maps
22 Dec 2008   •   14:46

Muntele Mabu, din Mozambic, este unul din puţinele locuri de pe Pământ încă neexplorate de om, cunoscute, până recent, doar de către localnici. Terenul accidentat şi îndelungatul război civil, desfăşurat în regiune, au făcut zona, care nu apare în detaliu pe nici o hartă, aproape imposibil de cercetat. Muntele a început însă să îşi dezvăluie secretele.
Aici, oamenii de ştiinţă au descoperit recent o vastă regiune verde, de aproximativ 7.000 de hectare, după ce au cercetat hărţile efectuate cu ajutorul sateliţilor puse la dispoziţie de Google Maps, şi au demarat o primă expediţie în regiune. Rezultatele au fost surprinzătoare. Sub coroanele copacilor, care ajung până la 45 de metri înălţime, ei au descoperit un teritoriu de o biodiversitate rară.
Cercetătorii au identificat trei specii noi de fluturi, o specie nouă de şerpi şi o vastă populaţie de păsări rare. Ei cred că vor descoperi şi specii noi de plante, printre sutele de exemplare prelevate din pădure.
Expediţia a fost formată din 28 de cercetători din Marea Britanie, Mozambic, Malawi, Tanzania şi Elveţia. Coordonatorul expediţiei, Jonathan Timberlake, a declarat că imaginile digitale furnizate de Google Maps au fost de mare ajutor. El crede că imagini similare ar putea furniza informaţii preţioase despre zone neexplorate din regiuni precum Mozambic sau Papua Noua Guinee.
Sursa foto: news.sky.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close