Antena 3 CNN Externe O şcoală culinară va plăti 6000 de dolari unei eleve musulmane, după ce a forţat-o să mănânce carne de porc

O şcoală culinară va plăti 6000 de dolari unei eleve musulmane, după ce a forţat-o să mănânce carne de porc

O şcoală culinară va plăti 6000 de dolari unei eleve musulmane, după ce a forţat-o să mănânce carne de porc
11 Mai 2015   •   14:40

Un tribunal danez a condamnat o şcoală culinară să plătească unei eleve aproape 6000 de dolari, reprezentând daune morale, după ce femeii musulmane i s-a cerut să guste carne de porc, la una dintre lecţiile demonstrative.

Eleva, în vârstă de 24 de ani, venise alături de părinţii săi din Libia în Danemarca încă de când era copil. Ea a ales să participe la cursurile şcolii culinare Holstebro, din oraşul omonim.

Potrivit cotidianului Politiken, elevei, al cărei nume nu a fost dat publicităţii, i s-a spus că trebuie să guste mâncarea pe care o găteşte, la fel ca ceilalţi cursanţi.

Pe lista ingredientelor folosite la diversele reţete pregătite se regăsea şi carnea de porc, interzisă de legea religiei musulmane.
Femeia a spus că nu poate să deguste mâncarea pe care o preparase, iar profesorul i-a cerut să guste, dar să nu înghită.

Ea a înregistrat conversaţia cu oficialii şcolii şi ulterior a prezentat-o ca probă în instanţă.

Din câte se pare, eleva fusese informată de la începutul cursului că porcul şi vinul vor fi folosite ca ingrediente în procesul din bucătărie, dar nimeni nu îi spusese că trebuie să guste din mâncarea preparată acolo.

Femeia insistă că a fost supusă unui act de discriminare împotriva credinţelor sale religioase şi a înaintat o plângere Comisiei de Tratamet Egal, adresată împotriva şcolii.

Iniţial, Comisia obligase şcoala să îi plătească femeii daune în valoare de 75.000 de dolari. La recursul din instanţă, avocaţii au reuşit să ajungă la o sumă de 40.000 de coroane, adică aproape 6000 de dolari, motivând că tânăra nu absolvise cursurile şcolii şi avea foarte multe absenţe nemotivate.

×
Subiecte în articol: religie carne de porc
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close