Antena 3 CNN Externe Obama: În Afganistan, va fi mai rău înainte de a fi mai bine

Obama: În Afganistan, va fi mai rău înainte de a fi mai bine

Obama: În Afganistan, va fi mai rău înainte de a fi mai bine
Sursa foto: afgan
13 Mai 2010   •   19:48

Războiul din Afganistan se va înrăutăţi înainte de a fi mai bine, avertiza preşedintele american Barack Obama, dar a subliniat că planurile sale de începere a retragerii de anul viitor rămân valabile.
După întâlnirea cu liderul afgan Hamid Karzai, Obama a subliniat că "vor fi lupte grele în următoarele câteva luni."
Cei doi lideri au discutat la Casa Albă pe fondul pregătirii americane a unei ofensive în locul de baştină al talibanilor, provincia Kandahar.
Campania pentru Kandahar este aşteptată a fi cea mai sângeroasă din cei nouă ani de război.
Primirea lui Karzai la Casa Albă vine după luni de frustrurări manifestate pentru modul cum este condus războiul şi acuzaţii de fraudă şi corupţie ce au înconjurat campania de realegere a lui Karzai.
Ambii lideri subliniau însă acum că dezacordurile sunt normale.
Referindu-se la campaniile militare, Obama arăta că SUA a luat "măsuri extraordinare" pentru a evita morţile civile în război. El sublinia că în cele din urmă, el este responsabil când acestea se întâmplă.
Liderul american preciza că va începe retragerea trupelor din Afganistan în iulie 2011, dar aceasta nu înseamnă că este abandonat statul asiatic.
"După iulie 2011, vom avea interes să ne asigură că Afganistan este sigur, că are loc dezvoltarea economică, că este promovată o bună guvernare."
Antena3.ro

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close