Antena 3 CNN Externe Obama: victoria din Afganistan nu va ?rapidă? sau ?uşoară?

Obama: victoria din Afganistan nu va ?rapidă? sau ?uşoară?

Obama: victoria din Afganistan nu va ?rapidă? sau ?uşoară?
Sursa foto: obama veteran
18 Aug 2009   •   16:37

Preşedintele american Barack Obama a avertizat că victoria din Afganistan nu va fi nici "rapidă" nici "uşoară," cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale.
"Insurgenţa din Afganistan nu s-a întâmplat peste noapte," a declarat Obama în faţa Veteranilor din Războaiele Străine.
"Nu o vom învinge peste noapte. Nu va fi rapid. Nu va fi uşor," aprecia Obama, explicând strategia sa de intensificare a luptei contra talibanilor şi Al-Qaeda în Afganistan şi Pakistan .
Liderul american a apărat războiul ca fiind un conflict necesar, care este "fundamental" apărării poporului american şi eliminarea unui paradis pentru Al-Qaeda unde să comploteze o continuare a atacurilor din 11 septembrie 2001.

Obama a remarcat o creştere a luptei "aprige" în Afganistan, dar a promis să adapteze constant tacticile americane şi să se asigure că trupele au instrumentele şi echipamentul de care au nevoie pentru a-şi face treaba.
Totuşi, nu a oferit detalii despre strategia de război. Numărul soldaţilor americani va ajunge la 68.000 de la actualii 62.000, în următoarele luni, peste dublu faţă de numărul acestora de la începutul anului. Iar analiştii cred că şeful forţelor NATO şi SUA, generalul Stanley McChrystal ar putea cere o suplimentare a forţelor.
Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a lăsat, săptămâna trecută, deschisă posibilitatea de a trimite alte trupe.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close