Antena 3 CNN Externe Obama vrea reguli financiare clare: Nu putem susţine piaţa sec. 21 cu reglementările din secolul trecut

Obama vrea reguli financiare clare: Nu putem susţine piaţa sec. 21 cu reglementările din secolul trecut

Obama vrea reguli financiare clare: Nu putem susţine piaţa sec. 21 cu reglementările din secolul trecut
Sursa foto: obama
26 Feb 2009   •   14:33

Preşedintele american Barack Obama a declarat că administraţiasa intenţionează să creeze reguli foarte clare pentru industria financiară în anii care urmează. Reglementări mai puternice sunt necesare nnu pentru a fi un obstacol pentru instituţiile financiare, ci ?pentru a proteja consumatorii şi investitorii?, declara acesta.
?Nu mai putem susţine pieţele secolului 21 cu reglementările din secolul 20?.
Comentariile sale au venit după ce au apărut informaţii că mai multe bănci americane ar putea fi capabile să acceseze mai mult din fondul de salvare de 700 miliarde dolari. Băncile se vor califica pentru a primi banii după ce vor trece un test de stres care să concluzioneze că nu au destul capital. Vor primi banii prin vânzarea de acţiun preferenţiale guvernului, care ar putea fi convertite în acţiuni normale, arăta Departamentul Trezoreriei. Acţiunile care vor fi convertite vor putea lăsa guvernul cu o cotă importantă în bănci.
Testele de stres vor investiga dacă băncile pot supravieţui unei recesiuni şi mai rele, cu şomajul la peste 10%. Ele vor fi obligatorii pentru băncile cu active de peste 100 miliarde dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata bancara
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close