Antena 3 CNN Externe Olimpiada se va ține cu spectatori, în cele din urmă. Maxim 10.000, iar huiduielile sunt interzise

Olimpiada se va ține cu spectatori, în cele din urmă. Maxim 10.000, iar huiduielile sunt interzise

Organizatorii Jocurilor Olimpice au limitat luni numărul de spectatori la 10.000 pentru fiecare arenă/loc de desfășurare al competițiilor.

Olimpiada se va ține cu spectatori, în cele din urmă. Maxim 10.000, iar huiduielile sunt interzise
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    21 Iun 2021   •   14:50

Totul se întâmplă la câteva zile după ce experții au avertizat că organizarea evenimentului fără fani ar fi opțiunea cu cele mai mici riscuri, pe timp de pandemie.

Decizia, mult așteptată în urma comentariilor organizatorilor și consilierilor medicali guvernamentali, evidențiază modul în care atenția Japoniei este axată mai degrabă pe multele miliarde de dolari, încasate din urma evenimentului, în ciuda opoziției publice și a îngrijorării profunde cu privire la stituația din țară.

Japonia a evitat în mare măsură tipul de focare explozive de coronavirus care au devastat alte țări, dar campania de vaccinare este lentă, iar sistemul medical a fost împins până la extrem în unele locuri.

În plus, circa 10.000 de voluntari s-au retras deja din organizarea evenimentului, deoarece Japonia nu asigură vaccinarea lor.

Pe lângă respectarea limitei de capacitate în spațiile unde au loc competițiile, cei prezenți nu au voie să huiduie și sunt obligați să poarte măști.

Organizatorii au mai spus că spectatorii vor fi rugați să meargă direct acasă, la finalul fiecărei competiții.

Spectatorii din străinătate au fost deja interziși.

Stadionul național, construit pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964 și care de data aceasta va găzdui concursuri de atletism și fotbal, ar fi putut asigura prezența a 68.000 de fani.

În vreme ce timp de două luni la rând, majoritatea japonezilor au răspuns în cadrul unui sondaj că își doresc anularea Jocurilor Olimpice, unii dintre cei mai buni experți în sănătate din țară au declarat la unison, zilele trecute, că interzicerea spectatorilor ar fi opțiunea cu cele mai mici riscuri.

 

×
Subiecte în articol: Tokyo vaccinare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close