Antena 3 CNN Externe ONU începe ?retragerea? din Afganistan

ONU începe ?retragerea? din Afganistan

ONU începe ?retragerea? din Afganistan
Sursa foto: alegatori afgani
06 Noi 2009   •   05:03

Organizaţia Naţiunilor Unite îşi va reloca circa 600 de angajaţi străini din Afganistan, aceasta însemnând peste jumătate din angajaţii non-afgani ai organizaţiei, ca urmare a unui atac al militanţilor talibani din capitală, săptămâna trecută, când cinci membri ai personalului ONU au fost ucişi.
ONU a cerut deja angajaţilor săi să fie mai atenţi, să evite să călătorească fără convoi în Kabul sau alte părţi ale ţării. Organizaţia arăta într-un comunicat de presă că evacurările vor începe imediat şi vor implica relocări pe termen scurt.
Aceşti angajaţi vor reveni când situaţia de securitate se va întoarce la normalitate, când va fi mai puţină violenţă, transmit agenţiile de presă.
Pe 28 octombrie, atentatori sinucigaşi cu bombe, deghizaţi în poliţişti au intrat într-o casă a ONU din Kabul, ucigând cinci angajaţi.
Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a vizitat Kabul în această săptămână şi a cerut preşedintelui afgan Hamid Karzai să mărească securitatea pentru personalul ONU.

Reprezentantul ONU din Afganistan a specificat că relocarea se va face atât în interiorul ţării, cât şi în exterior şi nu ar fi vorba de o evacuare, ci o măsură ?forţată? de atentatul de săptămâna trecută.
Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close