Antena 3 CNN Externe Oppenheimer, vedeta nopții la Oscar: a luat șapte premii, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun actor principal | Donald Trump, ironizat la ceremonie

Oppenheimer, vedeta nopții la Oscar: a luat șapte premii, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun actor principal | Donald Trump, ironizat la ceremonie

Filmul Oppenheimer este marele câștigător al Galei Premiilor Academiei Americane de Film.

Oppenheimer, vedeta nopții la Oscar: a luat șapte premii, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun actor principal | Donald Trump, ironizat la ceremonie
Sursa foto: hepta / Zuma Press
de Adrian Iclozan    |    11 Mar 2024   •   06:59

Portretul neconvențional, dar plin de energie, făcut de Christopher Nolan și echipa sa părintelui bombei atomice a fost recompensat cu șapte premii Oscar, între care cel pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun actor principal (Cillian Murphy) și pentru cel mai bun actor în rol secundar (Robert Downey Jr).

Oppenheimer a mai câștigat la categoriile cel mai bun regizor (Christopher Nolan), coloană sonoră originală, montaj și imagine.

În total, acest film de peste trei ore (filmele lungi și cu o țesătură temporală asincronă sunt specifice regizorului Nolan) a fost nominalizat la 13 categorii și a câștigat la șapte dintre ele.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Oppenheimer s-a "bătut" cu următoarele producții la categoria Cel mai bun film:

  • American Fiction
  • Anatomy of a Fall
  • Barbie
  • The Holdovers
  • Killers of the Flower Moon
  • Maestro
  • Past Lives
  • Poor Things
  • The Zone of Interest

Cillian Murphy: Cred că Nolan este regizorul perfect

Actorul Cillian Murphy a rememorat, după ceremonia de premiere, începuturile relației sale cu regizorul Christopher Nolan. 

Sunt un pic confuz. Sunt foarte emoționat, umil și recunoscător și foarte mândru că sunt irlandez și că mă aflu astăz aici. Acest film este foarte special pentru mine. Eu și Chris Nolan avem o relație foarte specială. Lucrăm împreună de 20 de ani, cred că este regizorul perfect. Nu-mi vine să cred ce noroc am.  Am dat un test video cu el când eram copil și am crezut că asta va fi tot (...) Nu-mi amintesc ce am spus (în discursul de la gală), dar am vrut să spun că, în Irlanda, cred că suntem foarte buni în ceea ce privește susținerea artiștilor și trebuie să continuăm", a declarat el.

Regizorul Nolan a mulțumit actorilor și echipei de filmare, menționând-o în mod special pe producătoarea filmului, Emma Thomas, soția sa.

"Incredibila Emma Thomas! Producător al tuturor filmelor noastre și (mamă a) tuturor copiilor noștri. Te iubesc! Mulțumesc Academiei (americane de Film), doar pentru a spune că filmele au puțin peste 100 de ani (...) Nu știm încotro se îndreaptă această călătorie incredibilă. Faptul că mă considerați o parte semnificativă a ei înseamnă enorm pentru mine. Vă mulțumesc foarte mult", a spus el.

Ironii politice la Oscar

Prezentatorul premiilor Oscar, Jimmy Kimmel, l-a ironizat pe fostul președinte Donald Trump în timpul show-ului de duminică, după ce fostul președinte l-a insultat pe actor pe rețelele de socializare. 

"Mi s-a spus că avem cam un minut în plus și mă gândeam să împărtășesc ceva cu voi. Tocmai am primit o recenzie", a spus Kimmel, înainte de a scoate telefonul și a citi cu voce tare postarea lui Trump pe rețeaua sa, Truth Social.  

Postarea liderului republican sună astfel: "A existat vreodată o gazda mai proastă decât Jimmy Kimmel la Oscaruri? Prestația lui a fost cea a unei persoane de nivel sub-mediu care se străduiește în mod exagerat să fie ceva ce nu este și nu va putea fi niciodată. Scăpați de Kimmel și înlocuiți-l cu un alt star ABC. Înlocuiți-l cu George Slopanopoulos.  Este demodat, dar ieftin și i-ar face pe toți cei de pe scenă să pară mai mari, mai puternici și mai plini de farmec."

"Ei bine, vă mulțumesc, președinte Trump. Mulțumesc că v-ați uitat. Sunt surprins că încă mai sunteți ...V-a trecut perioada de detenție?", a fost răspunsul lui Jimmy Kimmel.

Replica sa a stârnit aplauze și râsete din partea publicului.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close