Antena 3 CNN Externe Unde ar putea fi construit orașul-linie, întins pe o distanță de 170 de km

Unde ar putea fi construit orașul-linie, întins pe o distanță de 170 de km

Orașul cu zero emisii de carbon, pe care Arabia Saudită intenționează să-l construiască la NEOM, va așeza pe verticală case, birouri, parcuri publice și școli într-o fațadă în oglindă care se întinde pe 170 km, a declarat prințul moștenitor.

Unde ar putea fi construit orașul-linie, întins pe o distanță de 170 de km
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    26 Iul 2022   •   22:19

Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a dezvăluit pentru prima dată planurile pentru „The Line” în ianuarie 2021, primul proiect major de construcție pentru zona de afaceri NEOM de 500 de miliarde de dolari, menită să diversifice economia celui mai mare exportator de petrol din lume.

Orașul, cu o lățime de 200 de metri și care funcționează cu ”energie regenerabilă 100%”, va include și o cale ferată de mare viteză, cu un tranzit de la capăt la capăt de 20 de minute. În cele din urmă, va găzdui 9 milioane de locuitori, a declarat agenția de știri de stat SPA, potrivit Reuters.

”Comunitățile orașului stratificate pe verticală vor contesta tradiționalele orașe plate și orizontale”, a spus prințul. „Designul The Line întruchipează modul în care comunitățile urbane vor fi în viitor într-un mediu fără drumuri, mașini și emisii”.

Prințul a spus anul trecut că infrastructura proiectului va costa între 100 și 200 de miliarde de dolari. SPA nu a furnizat cifre actualizate.

Fondul suveran de avere al regatului, Fondul de Investiții Publice, este investitorul de temelie în NEOM, un proiect de înaltă tehnologie de 26.500 km pătrați  la Marea Roșie, cu mai multe zone, inclusiv zone industriale și logistice, planificat pentru finalizare în 2025.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close