Antena 3 CNN Externe Orașul în care telefoanele și internetul sunt interzise. Locuitorii pun mare preț pe liniște

Orașul în care telefoanele și internetul sunt interzise. Locuitorii pun mare preț pe liniște

Liniștea adevărată a devenit tot mai apreciată de oameni în această eră agitată și zgomotoasă în care trăim. Un orășel a devenit cel mai liniștit loc din lume după ce a eliminat telefoanele și internetul.

Orașul în care telefoanele și internetul sunt interzise. Locuitorii pun mare preț pe liniște
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2024   •   23:20

Un mic orășel din America poate fi considerat o bucată de rai datorită liniștii pe care le-o oferă oamenilor. Green Bank, situat în Virginia de Vest, a fost recunoscut drept cel mai liniștit oraș din lume. În această localitate, este imposibil să efectuezi apeluri telefonice mobile, iar accesul la internet wireless și utilizarea bluetooth-ului sunt strict interzise, potrivit New York Times.

În cel mai liniștit oraș locuiesc 143 de oameni care apelează la telefoanele fixe de la marginea străzilor pentru a avea un apel telefonic. Legea se aplică atât locuitorilor cât și vizitatorilor, aceștia fiind pasibili de sancțiuni.

Citește și: Localitatea din Europa unde soarele nu a mai răsărit de trei luni 

Motivul din spatele acestei reglementări devine evident când te afli în imediata vecinătate a orașului, unde se găsește Telescopul Robert C. Byrd Green Bank, cel mai mare radiotelescop dirijabil din lume. Această instalație găzduiește unele dintre cele mai relevante cercetări științifice la nivel mondial.

×
Subiecte în articol: apel telefonic internet liniște
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close