Antena 3 CNN Externe Oraşul New York, paralizat. Autorităţile au decis închiderea reţelei de transport public

Oraşul New York, paralizat. Autorităţile au decis închiderea reţelei de transport public

Oraşul New York, paralizat. Autorităţile au decis închiderea reţelei de transport public
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
28 Oct 2012   •   18:08

Oraşul New York va închide reţeaua de transport public, inclusiv metroul, duminică începând cu ora locală 19.00 (01.00 ora României), în aşteptarea uraganului Sandy, a anunţat guvernatorul statului, Andrew Cuomo, relatează AFP.
   
În afară de metrou, oraşul cu opt milioane de locuitori a decretat, de asemenea, închiderea parcurilor, a zonelor de joacă şi a plajelor duminică după-amiază.

De asemenea, sute de zboruri au fost anulate duminică pe aeroporturile din New York şi din alte oraşe de pe coasta de est, în aşteptarea uraganului Sandy, au anunţat autorităţile.
   
Air France a anulat toate zborurile prevăzute pentru luni către New York şi Washington, în timp ce companiile americane au anulat sute de zboruri interne. Aeroportul din New York ar urma să rămână deschis duminică, potrivit autorităţilor, care au avertizat însă pasagerii în privinţa unor eventuale perturbări ale traficului aerian.
   
Uraganul Sandy, format în Atlantic, este de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, de cinci nivele, şi suflă pe o întindere foarte mare, de cel puţin 800 de kilometri, potrivit Centrului naţional pentru uragane, cu sediul la Miami.
   
Efectele acestuia s-au făcut simţite duminică de-a lungul coastei, mai ales în North Carolina şi Maryland, unde mai multe zone au fost inundate din cauza creşterii nivelului apelor.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close