Antena 3 CNN Externe Pakistan se plânge că noua strategie SUA din Afganistan a expus-o militanţilor

Pakistan se plânge că noua strategie SUA din Afganistan a expus-o militanţilor

Pakistan se plânge că noua strategie SUA din Afganistan a expus-o militanţilor
Sursa foto: refugiati afgani
24 Noi 2009   •   14:18

Pakistan s-a plâns Statelor Unite că strategia din Afganistan permite militanţilor să traverseze acum graniţa mai uşor,împiedicând campania armatei contra islamiştilor.
Armata pakistaneză arăta că retragerea trupelor NATO de a vanposturile de graniţă subminează strategia ?ciocan şi nicovală? pe care SUA a promovat-o încă de la începutul conflictului, în 2001, militanţii având de confruntat trupele NATO şi pakistaneze de ambele părţi ale graniţei.
Noua politică a zădărnicit recenta ofensivă pakistaneză contra talibanilor şi al-Qaeda din Waziristan permiţând refugierea acestora în Afganistan sau intrarea altora pentru a se alătura luptelor.
Comandanţii pakistanezi se mai plâng că planurile americane de a trimite mai multe trupe în Afganistan ar putea duce militanţii în regiunea sud-vestică Baluchistan în timp ce armata pakistaneză este preocupată de NV-
Forţele internaţionale s-au retras recent de la mai multe avanposturi afgane la graniţa cu Pakistan pentru a se concentra pe zone mai dens populate.
Pe de altă parte, Pakistan a fost criticat de SUA că nu desfăşoară destule trupe la graniţa sa.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close