Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea a vizitat luni Israelul (VIDEO)

Papa Benedict al XVI-lea a vizitat luni Israelul (VIDEO)

Papa Benedict al XVI-lea a vizitat luni Israelul (VIDEO)
Sursa foto: papa
11 Mai 2009   •   19:23

Papa Benedict al 16-lea şi-a continuat turneul în orientul mijlociu. Suveranul Pontif s-a aflat luni la Ierusalim unde a vizitat memorialul Holocaustului. Israelul este a doua oprire a Papei în cadrul turneului său. Prima oprire a fost în Iordania, unde Suvernaul Pontif a precizat că s-a aflat în calitate de ?pelerin al păcii?. Înainte de a reveni la Vatican, Suveranul Pontif va vizita teritoriile palestiniene.

După ce a fost primit la Tel Aviv de preşedintele Shimon Peres, Papa Benedict al 16-lea a plecat către Ierusalim unde a participat la o ceremonie la palatul prezidenţial. Suveranul Pontif a fost primit de un grup de copii care i-au oferit fructe şi un mănunchi de grâu. Cei doi oficiali au vizitat palatul prezidenţial şi au ţinut o scurtă conferinţă de presă.

Preşedintele israelian i-a oferit apoi suveranului pontif o "nano-Biblie", care conţine Vechiul Testament, inscripţionat pe un cip electronic din siliciu de mărimea unui vârf de ac. Cei doi au participat apoi la o ceremonie în cadrul căreia Papa a plantat un copac şi a asistat la unui program artistic.

Aproximativ 15.000 de pelerini din întreaga lume au ajuns în Israel cu ocazia vizitei Papei. Printre ei şi câteva zeci de palestinieni din Fâşia Gaza.



Antena 3

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close