Papa Benedict al XVI-lea a vizitat luni Israelul (VIDEO)

11 Mai 2009   •   19:23
Papa Benedict al XVI-lea a vizitat luni Israelul (VIDEO) papa
Papa Benedict al 16-lea şi-a continuat turneul în orientul mijlociu. Suveranul Pontif s-a aflat luni la Ierusalim unde a vizitat memorialul Holocaustului. Israelul este a doua oprire a Papei în cadrul turneului său. Prima oprire a fost în Iordania, unde Suvernaul Pontif a precizat că s-a aflat în calitate de ?pelerin al păcii?. Înainte de a reveni la Vatican, Suveranul Pontif va vizita teritoriile palestiniene.

După ce a fost primit la Tel Aviv de preşedintele Shimon Peres, Papa Benedict al 16-lea a plecat către Ierusalim unde a participat la o ceremonie la palatul prezidenţial. Suveranul Pontif a fost primit de un grup de copii care i-au oferit fructe şi un mănunchi de grâu. Cei doi oficiali au vizitat palatul prezidenţial şi au ţinut o scurtă conferinţă de presă.

Preşedintele israelian i-a oferit apoi suveranului pontif o "nano-Biblie", care conţine Vechiul Testament, inscripţionat pe un cip electronic din siliciu de mărimea unui vârf de ac. Cei doi au participat apoi la o ceremonie în cadrul căreia Papa a plantat un copac şi a asistat la unui program artistic.

Aproximativ 15.000 de pelerini din întreaga lume au ajuns în Israel cu ocazia vizitei Papei. Printre ei şi câteva zeci de palestinieni din Fâşia Gaza.Antena 3

Parteneri
x close