Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea şi-a început turneul în Orientul Mijlociu

Papa Benedict al XVI-lea şi-a început turneul în Orientul Mijlociu

Papa Benedict al XVI-lea şi-a început turneul în Orientul Mijlociu
Sursa foto: Papa Benedict
08 Mai 2009   •   23:25

Papa Benedict al XVI-lea şi-a început vineri turneul din Orientul Mijlociu. Suveranul Pontif a sosit în Amman, capitala Iordaniei. Papa Benedict al XVI-lea a fost întâmpinat de familia regală iordaniană. Traseul lui Benedict al XVI-lea este acelaşi cu cel urmat de Papa Ioan Paul al doilea, în urmă cu nouă ani. În programul său figurează vizite şi în Israel şi Teritoriile Palestiniene.

?După cum ştiţi, vizita mea de aici este prima desinaţie din cadrul pelerinajului meu. Asemenea nenumăraţilor pelerini dinaintea mea, a venit acum rândul meu să-mi satisfac dorinţa profundă de a atinge şi de a vizita locurile în care a trăit Iisus, locuri devenite sfinte?, a spus Suveranul Pontif la sosirea în Iordania.

Papa Benedict a precizat că vizitează Iordania în calitate de ?pelerin al păcii?, într-o perioadă în care tensiunile în regiune sunt mai mari decât în 2000, în cursul vizitei pe care a efectuat-o predecesorul său, Ioan Paul al II-lea. ?Prieteni, spre deosebire de pelerinii din trecut, eu nu vin cu daruri ci vin, în schimb, cu o singură intenţie, speranţa de a mă ruga pentru pace şi unitate, mai ales în Orientul Mijlociu.

Cel de-al 12-lea voiaj al papei Benedict al XVI-lea este foarte complex pentru că relaţiile între Papă şi Israel traversează o perioadă de tensiune în urma ridicării excomunicării episcopului negaţionist Richard Williamson la sfârşitul lunii ianuarie. După Iordania, Suveranul Pontif va mai vizita Israelul şi Teritoriile Palestiniene.



Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close