Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea şi-a început vizita în Angola

Papa Benedict al XVI-lea şi-a început vizita în Angola

Papa Benedict al XVI-lea şi-a început vizita în Angola
Sursa foto: Papa Benedict
21 Mar 2009   •   12:19

Papa Benedict al XVI-lea şi-a încheiat vineri vizita în Camerun şi a ajuns într-o altă ţară africană, Angola. În discursul rostit la aeroport, Suveranul Pontif a pledat pentru respectarea drepturilor omului şi eradicarea corupţiei, Angola fiind clasată între cele mai corupte ţări ale lumii. El a atras atenţia şi asupra stării economice precare a ţării, în ciuda rezervelor impresionante de petrol şi diamante de care dispune.

Stând permanent alături de preşedintele Eduardo dos Santos, Papa Benedict a spus că Angola ar trebui să îşi utilizeze mai eficient resursele, pentru a aduce ?pace şi înţelegere? poporului angolez. ?Din păcate, în interiorul graniţelor Angolei mai sunt încă mulţi oameni săraci care cer să le fie respectate drepturile?, a spus Papa. ?Mulţimea de angolezi care trăiesc sub pragul sărăciei absolute nu trebuie uitată?.

Dos Santos, unul dintre cei mai longevivi lideri africani, a fost criticat de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului pentru cenzura din presă şi eşecul în gestionarea resurselor statului.

În cadrul vizitei sale, Papa s-a pronunţat, de asemenea, împotriva avortului, chiar în scopuri medicale. Declaraţia ar putea suscita noi controverse, după ce, la sosirea în Africa, suveranul pontif a criticat distribuirea prezervativelor ca mijloc de prevenire a extinderii SIDA.

Antena3.ro

×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close