Antena 3 CNN Externe Papa critică mass-media: Otrăveşte sufletele oamenilor şi îi obişnuieşte cu violenţa

Papa critică mass-media: Otrăveşte sufletele oamenilor şi îi obişnuieşte cu violenţa

Papa critică mass-media: Otrăveşte sufletele oamenilor şi îi obişnuieşte cu violenţa
Sursa foto: Papa
09 Dec 2009   •   17:58

Papa Benedict al XVI-lea susţine că mass-media ignoră actele de bunăvoinţă, exploatează publicul şi ?degradează sensibilitătatea acestuia la violenţă?. Potrivit Ansa.it, criticile au fost lansate în timpul unei ceremonii care a avut loc la Roma.

Suveranul pontif a spus că ?media otrăveşte sufletele oamenilor?, întrucât "reia, repetă şi amplifică răul? obişnuindu-i pe oameni cu ?actele teribile?.

"Mass-media ne face să ne simţim spectatori şi să avem impresia că răul i-ar privi numai pe alţii şi că anumite lucruri nu ni s-ar putea întâmpla nouă niciodată", a mai spus Papa Benedict al XVI-lea.

Suveranul pontif a adresat un îndemn credincioşilor: să se uite la ceilalţi "cu compasiune şi dragoste, în special la cei singuri, disperaţi sau exploataţi".

Papa a mai criticat şi un alt aspect al jurnalismului: felul în care exploatează oameni pentru a obţine profit. "Din când în când, anumite persoane se trezesc pe prima pagină a ziarelor sau la televizor, fiind exploataţi la maximum?.

Papa Benedict al XVI-lea a mai criticat mass-media şi cu alte ocazii. El s-a mai plâns de promovarea violenţei şi a sexualităţii umane.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mass-media critica
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close