Antena 3 CNN Externe Părinţii acestei tinere din Scoţia sunt disperaţi: "Fiica noastră de 20 de ani s-a transformat în TERORIST". Transformarea şocantă a tinerei care a aderat la SI

Părinţii acestei tinere din Scoţia sunt disperaţi: "Fiica noastră de 20 de ani s-a transformat în TERORIST". Transformarea şocantă a tinerei care a aderat la SI

Părinţii acestei tinere din Scoţia sunt disperaţi: "Fiica noastră de 20 de ani s-a transformat în TERORIST". Transformarea şocantă a tinerei care a aderat la SI
de O.P.    |    05 Sep 2014   •   11:14

Părinţii unei tinere de 20 de ani din Glasgow sunt disperaţi, după ce fiica lor a plecat de acasă şi a ajuns în Siria unde s-a căsătorit cu un luptător al Statului Islamic.

Khalida Mahmood şi Muzaffar Mahmood spun că sunt oripilaţi de decizia fiicei lor. "Transformarea fiicei noastre s-a întâmplat într-un timp foarte scurt. Totul s-a petrecut pe internet. Sunt sute de site-uri şi pagini pe reţelele de socializare în care tineri, chiar şi din Marea Britanie sau America sunt îndemnaţi să adere la SI", spune tatăl tinerei.



Într-o declaraţie publică plină de durere, părinţii lui Aqsa au spus: "Încă te iubim, Aqsa, dar acum trebuie să ne punem familia - pe fratele şi surorile tale - pe primul loc. Ne-ai trădat pe noi, ai trădat comunitatea din care făceai parte şi ţara care te-a primit cu bratele deschise. Ne-ai rupt inimile în bucăţi şi ne-ai schimbat vieţile pentru totdeauna. Vino acasă".



Tânăra Aqsa a urmat cursurile unei şcoli private, era fan Harry Potter şi iubea să petreacă timp cu prietenii săi în oraş.

"Dacă fiica noastră, care avea totul la dispoziţie şi mai presus de toate, libertate, a reuşit să devină un radical din dormitorul ei, atunci este posibil ca acest lucru să se petreacă în orice familie", avetizează părinţii îndureraţi.



Într-un mesaj pe care l-a trimis familiei, Aqsa i-a spus tatălui: "Tată, ne vom vedea în lumea de dincolo. Am ales să fiu un martir. Te voi duce de mână la porţile Raiului".


×
Subiecte în articol: terorism statul islamic
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close