Antena 3 CNN Externe Paris. Jaf de şase milioane de euro la casa de bijuterii Chopard

Paris. Jaf de şase milioane de euro la casa de bijuterii Chopard

Paris. Jaf de şase milioane de euro la casa de bijuterii Chopard
Sursa foto: Chopard
31 Mai 2009   •   14:45

Una din cele mai renumite case de bijuterii din lume, Chopard, a căzut pradă unui jaf, care a avut loc la magazinul din centrul mondial al luxului, piaţa Vendome din Paris. Hoţul s-a făcut nevăzut, în plină zi, cu bijuterii în valoare de 6,6 milioane de euro.

Vitrina magazinului Chopard mai expunea sâmbătă după amiază doar câteva poşete. Câteva ore mai devreme, un individ înarmat pusese mâna pe cele mai preţioase piese, fără să recurgă la violenţă. ?După informaţiile pe care le avem, un bărbat de vreo 50 de ani, în costum şi cu o pălărie Borsalino, a intrat în magazin ca un client obişnuit şi a scos pistolul la salariaţi. Le-a cerut să-i dea câteva piese expuse în vitrine. Valoarea prăzii este estimată între 6 şi 10 milioane de euro?, a explicat un oficial.

Surse judiciare au precizat, ulterior, valoarea bijuteriilor furate - 6,6 milioane. Jaful nu a durat mai mult de două minute: hoţul a plecat liniştit pe jos şi nici personalul magazinelor vecine, nici numeroşii turişti din piaţă nu au remarcat absolut nimic. Anchetatorii ar trebui totuşi să aibă ceva indicii, deoarece la Chopard nu poate intra orice persoană.

Firma a fost întemeiată în Elveţia, acum aproape 150 de ani, şi s-a remarcat mai ales prin bijuteriile purtate de vedete la galele premiilor Oscar sau la festivalul de la Cannes. Chopard realizează, de altfel, şi premiul Palme d'Or. Mai mulţi bijutieri din Paris au fost, în ultimii ani, victimele jafurilor: anul trecut, dintr-un magazin Harry Winston s-au furat pietre în valoare de 85 de milioane de euro. Până acum, ancheta nu a dat niciun rezultat.



Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close