Antena 3 CNN Externe Parlamentul de la Bagdad a respins proiectul de lege care permite staţionarea trupelor române în Irak

Parlamentul de la Bagdad a respins proiectul de lege care permite staţionarea trupelor române în Irak

Parlamentul de la Bagdad a respins proiectul de lege care permite staţionarea trupelor române în Irak
20 Dec 2008   •   17:43

Proiectul de lege, care ar fi permis trupelor străine, inclusiv celor britanice, române şi australiene, să rămână în Irak după data de 31 decembrie, a fost respins de Parlamentul de la Bagdad. În aceste condiţii, staţionarea trupelor pe teritoriul irakian, după această dată, nu va mai beneficia de o bază legală.
Guvernul irakian a aprobat acordul de securitate cu Statele Unite. Documentul, negociat timp de peste un an, prevede retragerea totală a trupelor americane din Irak până la sfârşitul anului 2011. Celelalte state care au trupe în Irak, România, Australia, El Salvador, Estonia, Marea Britanie, alături de o forţă NATO, au negociat un acord care prevedea încheierea misiunilor străine în Irak la sfărşitul lunii mai 2009. După această dată trupele ar fi beneficiat de o perioadă de graţie de două luni. Retragerea acestora era prevăzută pentru 31 iulie.
Acordul fusese aprobat cu câteva zile în urmă de Guvernul de la Bagdad, dar în urma votului negativ al Parlamentului, acesta va fi retrimis la Guvern pentru amendare.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close