Antena 3 CNN Externe Partidele de opoziţie din Republica Moldova au decis constituirea coaliţiei de guvernare

Partidele de opoziţie din Republica Moldova au decis constituirea coaliţiei de guvernare

Partidele de opoziţie din Republica Moldova au decis constituirea coaliţiei de guvernare
Sursa foto: Moldova
08 Aug 2009   •   20:54

Alianţa pentru Integrarea în Uniunea Europeană este numele noii coaliţii de guvernare din Republica Moldova stabilită între cele patru partide de opoziţie care au obţinut mandate în viitorul Parlament de la Chişinău. Partidele de opoziţie din Republica Moldova au stabilit principiile şi scopurile pe care coaliţia de guvernare urmează să le atingă. Liderii opoziţiei nu au stabilit încă ocuparea funcţiilor din viitorul Guvern.

La negocierile dintre cele patru partide au participat şi reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional şi ai Uniunii Europene. În ceea ce priveşte o eventuală colaborare cu Partidul Comuniştilor, opoziţia a anunţat că este dispusă să discute, dar nu şi să colaboreze.

Cât despre poziţia comuniştilor, presa moldoveană comentează o declaraţie a lui Mark Tkaciuk. Liderul comunist a declarat că partidul său ar putea vota în anumite condiţii o candidatură la funcţia de şef de stat venită din partea celor patru partide democratice. Potrivit lui Tkaciuk, Partidul Comuniştilor urmează să adopte o decizie finală în acest sens în cel mult două săptămâni, la şedinţa Comitetului Central.

În urma alegerilor anticipate din Republica Moldova din data de 29 iulie, partidele de opoziţie au obţinut 53 de mandate în Parlament, în timp ce Partidul Comuniştilor 48.

Antena 3

×
Parteneri
Raisa, fetiţa de 2 ani dispărută ieri din fața casei, a fost găsită moartă
x close