Antena 3 CNN Externe Partidul Identitatea Românească: Nu-i trataţi pe români ca pe infractori

Partidul Identitatea Românească: Nu-i trataţi pe români ca pe infractori

Partidul Identitatea Românească: Nu-i trataţi pe români ca pe infractori
Sursa foto: Partidul Identitatea Romaneasca
21 Feb 2009   •   15:02

Opriţi generalizările, nu-i mai trataţi pe toţi românii ca pe nişte infractori. Este apelul lansat sâmbătă, la Roma, de liderii Partidului Identitatea Românească. Asta după un val de atacuri care au vizat imigranţi români, acuzaţi că au comis infracţiuni în peninsulă. Vineri, guvernul italian a adoptat o ordonanţă care permite înfiinţarea unor aşa zise patrule cetăţeneşti, care să supravegheze periferiile marilor oraşe. Sâmbătă, în mai multe oraşe italiene gruparea de extremă dreapta Forza Nuova organizează un miting împotriva violatorilor şi infractorilor. Principala lor revendicare este suspendarea aplicării Tratatului Schengen în cazul României.
Membrii Partidului Identitatea Românească încearcă să contrabalanseze reacţiile antiromâneşti manifestate în întreaga Peninsulă. Ei au au cerut să nu fie judecata toată comunitatea doar după faptele unora. ?Infracţionalitatea în Italia nu se rezumă doar la români. Membrii diasporei româneşti susţin că infracţionalitatea este o problemă la nivel naţional, cauzată de lipsa de autoritate a autorităţilor?. Românii din Italia au făcut apel şi la ajutorul autorităţilor de la Bucureşti.
Reacţia românilor din Italia vine după ce mişcarea de extremă dreptă Forza Nouva a anunţat mitinguri de amploare în Roma şi în alte oraşe italiene. Prin afişe publice, organizaţia anunţă: ?Dacă autorităţile nu sunt în măsură să ne garanteze siguranţa sau, mai grav, nu vor s-o facă, fiecare dintre noi va socoti că are dreptul să se ridice în apărarea copiilor şi soţiei sale". Sunt doar câteva cuvinte ale unui manifest dur publicat de membrii mişcării extremiste.
Principalul subiect al ziarelor itlaiene este decretul anti-violuri adoptat de guvernul de la Roma. Documentul este criticat de opoziţia de stânga, dar şi de Vatican. Opoziţia prezice că Italia va deveni ?Vestul Sălbatic? prin aplicarea celei mai controversate prevederi a decretului - înfiinţarea unor patrule mixte formate din poliţişti şi civili. Chiar şi preşedintele republicii a ţinut să se delimiteze de conţinutul decretului.
Sursa foto: identitatearomaneasca.it
Antena 3

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close