Antena 3 CNN Externe Patru români, voluntari în operaţiunile de salvare din Turcia: "Specialiştii spun că oraşul trebuie părăsit"

Patru români, voluntari în operaţiunile de salvare din Turcia: "Specialiştii spun că oraşul trebuie părăsit"

Pe lângă echipele de pompieri şi medici trimise de autorităţi în Turcia pentru a ajuta la căutarea şi salvarea victimelor, mai mulţi voluntari români au decis să meargă acolo şi să ajute pe cont propriu.

de Ştefan Petrică    |    12 Feb 2023   •   10:09

Patru persoane, specializate în operațiuni de căutare-salvare din Centrul de Perfecționare a Personalului Navigant, au ajuns deja în Turcia și lucrează cu autoritățile pentru a ajuta victimelor.

Cei patru voluntari români, din cadrul Centrului de Perfecționare a Personalului Navigant, au mers în regiunea Gaziantep. O localitate care înainte de cutremur avea peste 60.000 de locuitori. Acum însă, orașul a fost transformat într-o ruină.

"Ne aflăm în orașul Islahiye, un oraș care în momentul de față este distrus. Toți specialiștii spun că orașul trebuie părăsit. Nici măcar clădirile care sunt în momentul de față în picioare nu mai au o structură de rezistență solidă și sunt afectate", a declarat un salvator român.

Salvatorii caută printre dărâmături și speră să mai găsească supraviețuitori, însă, pe măsură ce trec orele scad și speranțele.

Citeşte şi:  Un bărbat anonim a intrat într-o ambasadă a Turcia din SUA şi a donat 30 de milioane de dolari pentru victimele cutremurelor

Supraviețuitorii sunt acum găzduiți în corturi și dorm în adăposturi amenajate direct pe străzile orașului dărâmat.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close