Antena 3 CNN Externe Pedeapsa primită de cei doi piloți care au adormit în timpul zborului și au pus în pericol viețile a peste 150 de oameni

Pedeapsa primită de cei doi piloți care au adormit în timpul zborului și au pus în pericol viețile a peste 150 de oameni

Cei doi piloți care au dormit, simultan, în timpul zborului și au pus în pericol viețile a peste 150 de pasageri și-au aflat pedepsele.

Pedeapsa primită de cei doi piloți care au adormit în timpul zborului și au pus în pericol viețile a peste 150 de oameni
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mar 2024   •   15:10

Compania indoneziană Batik Air i-a suspendat pe cei doi în urma incidentului care a avut loc în timpul unei curse pe o rută internă.

"Batik Air a luat măsuri preventive prin suspendarea temporară a piloților zborului cu numărul ID-6723, pe ruta Kendari - Jakarta, care au lucrat pe 25 ianuarie", a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

Pilotul s-a dus să se culce în timpul zborului de revenire la Jakarta de la Kendari, după ce a aeronava a atins altitudinea de croazieră.

El i-a predat comanda copilotului, însă și acesta a adormit, involuntar, în timp ce se afla la manșă.

Avionul a deviat de la traiectoria de zbor stabilită în timpul în care cei doi piloți dormeau, după cum a stabilit Comitetul Național pentru Siguranța Transporturilor din Indonezia, KNKT.

În plus, turnul de control din Jakarta nu a putut să stabilească legătura cu aeronava timp de 28 de minute, se precizează în raportul KNKT.

Situația a fost remediată după ce pilotul s-a trezit și a restabilit comunicarea cu turnul de control.

El a dat vina pe o defecțiune pentru perioada de "tăcere radio".

În cele din urmă, avionul a aterizat în siguranță la Jakarta.

Raportul KNKT a mai constatat că pilotul avusese o perioadă de odihnă de 35 de ore.

Copilotul, care devenise recent tatăl a doi gemeni, beneficiase, la rândul său, de 53 de ore de odihnă, însă se confrunta cu probleme de somn.

"Soția are grijă de bebeluși, iar copilotul a ajutat-o în timp ce se afla acasă", se precizează în document.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close