Antena 3 CNN Externe Pentagon: Victoria în Afganistan va veni mai greu decât în Irak

Pentagon: Victoria în Afganistan va veni mai greu decât în Irak

Pentagon: Victoria în Afganistan va veni mai greu decât în Irak
Sursa foto: petraeus
26 Ian 2010   •   09:49

Noua suplimentare de trupe din Afganistan va aduce într-un timp mai lung victoria contra insurgenţei decât măsura similară din Irak de acum trei ani, când violenţa a scăzut abrupt în câteva luni, declara generalul american David Petraeus.
Astfel, şeful Comandamentul Central avertiza că luptele din provincia Helmand, dar şi din alte regiuni, vor deveni chiar mai dure înainte ca situaţia să se îmbunătăţească.
Ofensivele de front vor merge în paralel cu iniţiativele de a comunica cu elementele talibane, iar când va exista posibilitatea oficialii afgani vor avea discuţii de reconciliere cu conducerea talibană şi liderii insurgenţilor, crede militarul.
În 2005, oficialul a prezis că Afganistan va fi cea mai lungă campanie din războiul contra terorismului.
?Aceasta s-a dovedit a fi destul de profetic. Va fi mai greu înainte de a fi mai uşor, iar aceasta va rezilta din operaţiunile ofensive din Helmand şi alte provincii pentru a elimina sanctuarele talibane.?
Primele două batalioane americane din cei 30.000 soldaţi suplimentari aşteptaţi în Afganistan au ajuns deja la Helmand, Majoritatea trupelor vor fi desfăşurate până în luna august.
Armata americană încearcă să folosească furia publică pentru numărul crescâd de atacuri pentru a-i face pe afgani să se revolte contra talibanilor, precum irakienii au respins al-Qaeda.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close