Antena 3 CNN Externe Peste 1.000 de studenți români riscă să fie deportați din Statele Unite. Ce trebuie să fac tinerii pentru a evita acest lucru

Peste 1.000 de studenți români riscă să fie deportați din Statele Unite. Ce trebuie să fac tinerii pentru a evita acest lucru

Statele Unite nu le vor mai permite studenților străini să stea în țară din toamnă, dacă universitățile vor susține cursurile online, transmite Inspectoratul de Imigrări. Peste un milion de studenți sunt vizați de măsură, dintre care mai bine de 1.000 sunt români.

Peste 1.000 de studenți români riscă să fie deportați din Statele Unite. Ce trebuie să fac tinerii pentru a evita acest lucru
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    08 Iul 2020   •   20:50

Măsura vine pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus din această țară. Decizia afectează peste 1 milion de studenți internaționali, printre care și numeroși români. 

Un milion de studenți străini riscă să fie deportați. Peste 1000 sunt români 

Autoritatea pentru Imigrație și Vamă din Statele Unite a anunțat că studenții străini vor trebui să părăsescă țara dacă universitățile lor au trecut la cursuri online. Aproximativ un milion de studenți străini sunt vizați de această reglementare dintre care mai bine de 1.000 sunt români. 

„Peste un milion de studenți  internaționali, printre care și studenți români înscriși la Universitățile din Statele Unite ale Americii ar putea pierde următorul an de studii. Mai multe universități americane au anunțat deja că din toamnă toate cursurile vor fi online, în timp ce alte instituții de învățământ vor încerca un program de studii în care să includă atât cursurile online cât și cursurile în persoană. Pentru a obține viza însă, studenții străini trebuie să se înscrie la numărul maxim de cursuri în persoană permis. Aceste măsuri ar putea afecta și economia, având în vedere că numai anul trecut la buget au ajuns peste 25 milioane de dolari încasați de la studenții străini”, a transis corespondentul Antena 3 din Statele Unite, Camelia Ureche. 

Măsurile pe care trebuie să le ia studenții internaționali pentru a nu fi deportați

Pentru studenții străini soluția este să se transfere la o universitate unde cursrile presupun prezenta lor fizică, altfel  ei riscă să fie deportați. Universtățiile care au studenți înscriși în acest fel de program hybrid, vor fi obligați să informeze Student and Exchange Visitor Program al Inspectoratului de Imigrări. 

Peste 1000 de studenți români riscă să fie deportați din Statele Unite

×
Subiecte în articol: studenti romani deportați
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close