Phenianul ameninţă Coreea de Sud cu războiul: "Sancţiunile ONU sunt o declaraţie de război împotriva noastră"

de A.M.P    |    25 Ian 2013   •   16:48
Phenianul ameninţă Coreea de Sud cu războiul: "Sancţiunile ONU sunt o declaraţie de război împotriva noastră" Foto: AP/Agerpres

Coreea de Nord ameninţă Coreea de Sud cu acţiuni militare dacă va susţine noua serie de sancţiuni ONU care vizează regimul stalinist de la Phenian, conform unui comunicat citat de site-ul postului ABC News.
   
"Sancţiunile înseamnă război, sunt o declaraţie de război împotriva noastră", a anunţat vineri Comisia de la Phenian pentru Reunificarea Pacifistă a Coreeii.
   
"Dacă grupul de marionete trădătoare va participa în mod direct la sancţiunile Naţiunilor Unite, Republica Populară Democrată Coreeană va lua puternice măsuri fizice împotriva lor", ameninţă Comisia, referindu-se la Coreea de Sud.
       
Joi, regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-un, a avertizat că va efectua un nou test nuclear şi va lansa rachete, ameninţând direct Statele Unite. China, principalul susţinător al Coreei de Nord, a avertizat Phenianul să îşi tempereze tonul, sugerând o eventuală reducere a ajutorului alimentar şi energetic dacă va fi efectuat un nou test nuclear.
   
Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat, marţi, testul cu rachetă efectuat în decembrie de Coreea de Nord, extinzând sancţiunile împotriva acestei ţări. În plus, Statele Unite au introdus pe lista entităţilor vizate de sancţiuni doi oficiali nord-coreeni şi o companie din Hong Kong suspectată de colaborare cu Phenianul pentru proliferarea armelor de distrugere în masă.
   
Coreea de Sud a comunicat că analizează posibilitatea de a se ralia noilor sancţiuni adoptate de Statele Unite.
   

x close