Antena 3 CNN Externe Phenianul ameninţă cu "un atac generalizat" împotriva războiului psihologic sud-coreean

Phenianul ameninţă cu "un atac generalizat" împotriva războiului psihologic sud-coreean

Phenianul ameninţă cu "un atac generalizat" împotriva războiului psihologic sud-coreean
Sursa foto: soldati
12 Iun 2010   •   12:21



Coreea de Nord a ameninţat sâmbătă că va lansa "un atac generalizat" asupra sistemelor de amplificare sonoră sud-coreene instalate la graniţă, folosite pentru a duce un război psihologic împotriva regimului de la Phenian, a anunţat armata nord-coreeană citată de agenţia oficială KCNA, potrivit AFP.
"Forţele armate revoluţionare ale DPRK (Coreea de Nord) vor lansa un atac militar generalizat pentru a distruge dispozitivele de război psihologic", a precizat Statul Major General al Armatei populare nord-coreene.
"Trebuie să fie bine înţeles faptul că răspunsul militar al Coreei de Nord este o lovitură fără milă, incluzând chiar şi transformarea Seulului, bastion al grupului de trădători, într-un ocean de flăcări", adaugă comunicatul oficial.
Coreea de Sud a reinstalat recent sistemele de amplificare în 11 zone de la graniţa militarizată, cu intenţia de a relua emisiunile împotriva regimului de la Phenian, suspendate în 2004. Decizia a fost luată după scufundarea unei nave militare sud-coreene, în urma unui atac nord-coreean.
Statul Major General nord-coreean consideră că decizia reprezintă "o declaraţie de război directă" şi "o încălcare flagrantă" a declaraţiei de pace şi reconciliere intercoreene semnate în 2000.

Antena3.ro


×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close