Antena 3 CNN Externe Phenianul "jura să-şi regleze conturile" cu preşedintele sud-coreean: "Să dezmembrăm banda de şobolani"

Phenianul "jura să-şi regleze conturile" cu preşedintele sud-coreean: "Să dezmembrăm banda de şobolani"

Phenianul "jura să-şi regleze conturile" cu preşedintele sud-coreean: "Să dezmembrăm banda de şobolani"
Sursa foto: Foto:globalspin.blogs.time.com
20 Apr 2012   •   17:04

Coreea de Nord a organizat un miting de amploare vineri, în capitala Phenian, pentru a-şi "regla conturile" cu preşedintele sud-coreean, pe care regimul stalinist îl critică vehement de la decesul fostului lider nord-coreean Kim Jong-il în decembrie, relatează AFP.
   
Imagini difuzate de televiziunea oficială au prezentat piaţa Kim Il-sung plină de soldaţi şi civili, reuniţi pentru a "jura să-şi regleze conturile cu banda lui Lee Myung-Bak, inamicul declarat, până la ultimul om de pe acest pământ".
   
Mulţimea scanda "Să dezmembrăm banda de şobolani", în timp ce o caricatură gigantică a preşedintelui conservator al Coreei de Sud îl prezenta pe acesta cu gâtul tăiat.
   
Preşedintele Coreei de Sud a "rănit demnitatea" liderilor nord-coreeni, a scris agenţia de presă oficială KCNA.
   
Coreea de Nord îi reproşează între altele vecinului său capitalist din sud lipsa de respect după decesul lui Kim Jong-il. Lee Myung-Bak nu a trimis nici o delegaţie oficială pentru a asista la funeralii şi nu a autorizat decât două delegaţii sud-coreene să participe, compuse din personalităţi ce simbolizează eforturile de apropiere între cele două Corei.
   
Relaţiile sunt foarte tensionate între Phenian şi Seul de la sosirea lui Lee Myung-Bak la putere, în februarie 2008. El condiţionează orice ajutor către Coreea de Nord, care se confruntă cu grave penurii alimentare şi energetice, de progresele în domeniul dezarmării nucleare, o politică denunţată de Phenian.
   

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord phenian Kim Jong-Il
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close