Antena 3 CNN Externe Plicuri cu praf alb, trimise către 11 ambasade americane din Europa

Plicuri cu praf alb, trimise către 11 ambasade americane din Europa

Plicuri cu praf alb, trimise către 11 ambasade americane din Europa
17 Dec 2008   •   18:43

Ambasadele americane din Europa s-au confruntat cu foarte multe probleme în ultima perioadă. Cel puţin opt ambasade americane din Europa au primit marţi plicuri suspecte conţinând praf alb, iar alte trei miercuri. Tot miercuri, în ambasada americană din Madrid a fost găsit un pachet suspect, iar clădirea a fost înconjurată de poliţişti.
Potrivit reprezentanţilor Departamentului de Stat, citat de ABC News, se pare că nu ar fi vorba despre o substanţă periculoasă. Ambasadele americane care au primit cel puţin un astfel de plic sunt cele din Berlin (Germania), Bucureşti (România), Berna (Elveţia), Bruxelles (Belgia), Dublin (Irlanda), Copenhaga (Danemarca), Riga (Letonia), Roma (Italia), Oslo (Norvegia), Stockholm (Suedia) şi Madrid (Spania).
Scrisorile sunt, în prezent, investigate de către FBI şi Serviciul de inspecţie poştală din Statele Unite. Richard Kolko, purtătorul de cuvânt al FBI, susţine că scrisorile au fost expediate din Texas şi că prezintă similarităţi. "Începând de luni, 8 decembrie, scrisori conţinând o notă şi un praf alb suspect au fost primite de birourile a peste 40 de guvernatori din ţară. Alte astfel de scrisori au fost primite şi de câteva ambasade americane", a adăugat Kolko.
"Praful alb din fiecare dintre scrisori a fost verificat şi testele sunt negative. Praful a fost trimis laboratoarelor locale pentru teste suplimentare. FBI a contactat birourile guvernatorilor şi Departamentul de Stat pentru a urmări eventuale alte scrisori" a mai spus Richard Kolko.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close