Antena 3 CNN Externe Poliţia britanică a identificat aproximativ 200 de elevi care ar putea deveni terorişti

Poliţia britanică a identificat aproximativ 200 de elevi care ar putea deveni terorişti

Poliţia britanică a identificat aproximativ 200 de elevi care ar putea deveni terorişti
Sursa foto: Londra
28 Mar 2009   •   13:11

200 de elevi britanici, unii dintre ei de numai 13 ani, au fost identificaţi drept potenţial terorişti. Poliţiştii de la Londra consideră că elevii pot deveni terorişti pentru că sunt vulnerabili la radicalizarea islamică. Numărul a fost confirmat pentru The Independent de Sir Norman Bettison, ofiţer şef al poliţiei britanice pentru prevenirea terorismului.

După identificare, copiii intră într-un program pus la punct de oficialii britanici. Acesta include discuţii cu membrii familiei, cu asistenţi sociali sau cu liderii religioşi.

Presa şi ONG-urile atrag atenţia că programul ar putea fi considerat rasist, din moment ce majoritatea elevilor sunt musulmani. Norman Bettison a precizat că programul nu a avut ca ţintă copiii din comunitatea musulmană, ci are ca scop crearea unei relaţii cu această comunitate, bazată pe încredere reciprocă. ?Cu ajutorul comunităţii putem identifica copiii vulnerabili la mesaje (extremiste n. r.) şi influenţaţi de acestea?, a adăugat el.

Bettison aseamănă această acţiune cu măsurile pentru prevenirea consumului de droguri. ?Profesorii sunt învăţaţi să identifice copiii care ar putea experimenta diverse droguri, să îi ia deoparte şi să discute cu ei. Aceasta nu înseamnă că elevii respectivi vor deveni neapărat dependenţi de heroină sau cocaină.?

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close